Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken
Wat is Nostradamus en hoe helpt het horecabedrijven bij personeelsbeheer?

Het effectief beheren van personeel is een uitdaging voor veel horecabedrijven. Personeelsplanning software zoals Nostradamus biedt hierbij een oplossing. In deze blog bespreken we hoe Nostradamus helpt bij het afstemmen van personeelsbehoefte op de werkelijke beschikbaarheid, het bijhouden van gewerkte uren en het optimaliseren van je bedrijfsprocessen. Je zult ontdekken hoe deze tool jou kan helpen om de juiste balans te vinden tussen beschikbaarheid en efficiëntie.

Wat is Nostradamus?

Nostradamus is een krachtige personeelsplanning software die speciaal is ontworpen voor de horeca. Met deze tool kun je eenvoudig het aantal beschikbare medewerkers beheren en de personeelsplanning afstemmen op de verwachte drukte en real-time behoeften. Deze innovatieve tool helpt je om de personeelsbehoefte efficiënt te beheren, zodat je altijd de juiste medewerkers op de juiste plaats hebt. De software geeft inzicht in verschillende bedrijfsprocessen, zoals financiële overzichten, medewerkerproductiviteit en rapportages, wat bedrijven helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen. Met Nostradamus krijg je inzicht in de verwachte drukte, waardoor je je personeel efficiënt kunt inplannen en de productiviteit verhoogt.

De software biedt een digitaal personeelsdossier waarin je alle contractgegevens, gewerkte uren en voorkeuren van medewerkers kunt registreren. Dit zorgt voor een perfecte afstemming van de planning op de wensen van jouw personeel. Door het automatiseren van taken zoals urenregistratie en salarisadministratie, bespaar je tijd en verlaag je de terugkerende kosten.

Nostradamus neemt veel werk uit handen, zodat jij je kunt richten op het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Deze tool is niet alleen waardevol voor de horeca, maar kan ook in andere branches worden toegepast. Kortom, Nostradamus biedt een efficiënte manier om jouw personeel te beheren en te optimaliseren.

mpluskassa-nostradamus-koppeling

Hoe Nostradamus helpt bij personeelsbeheer

Nostradamus biedt diverse functies die het personeelsbeheer in de horeca aanzienlijk vereenvoudigen. Een van de belangrijkste aspecten is de personeelsplanning software, die jou helpt bij het efficiënt inplannen van medewerkers. Dankzij deze software kun je eenvoudig rekening houden met de beschikbaarheid en voorkeuren van jouw personeel, waardoor je altijd de juiste medewerkers kunt inzetten.

Inzicht in verwachte drukte

Met Nostradamus heb je inzicht in de verwachte drukte. Dit stelt je in staat om op tijd bij te sturen en open diensten in te vullen, zodat je personeel altijd optimaal is afgestemd op de vraag. De software registreert geklokte uren en houdt deze bij in een digitaal personeelsdossier, wat de administratie vereenvoudigt en de kans op fouten minimaliseert.

Optimaliseren van bedrijfsprocessen

Bovendien kun je met Nostradamus ook andere bedrijfsprocessen optimaliseren. Denk aan het koppelen van gegevens voor rapportages en het evalueren van de prestaties van jouw team. Door deze inzichten kun je de productiviteit verhogen en personeelskosten verlagen.

De juiste balans in personeelsbeheer

Een goed personeelsbeheer draait om het vinden van de juiste balans tussen medewerkers en kosten. Nostradamus helpt je hierbij door inzicht te geven in de personeelskosten en loonkosten. De software biedt een helder overzicht van de huidige status en prestaties van verschillende aspecten van de organisatie, zodat alle zaken erbij staan.

Het automatiseren van de registratie van uren en het bijhouden van contractgegevens helpt niet alleen bij de salarisadministratie, maar vermindert ook de kans op overuren en andere kosten. Met Nostradamus kun je eenvoudig bijsturen als er wijzigingen in de planning of beschikbaarheid van personeel zijn.

Daarnaast biedt de software ondersteuning bij het inplannen van nieuwe medewerkers. Dankzij de duidelijke rapportages kun je hun vaardigheden en voorkeuren eenvoudig samenstellen in jouw rooster. Dit zorgt voor een efficiënte planning en een goede balans tussen de werkdruk en de beschikbaarheid van jouw team.

De functionaliteiten op een rij

Nostradamus biedt een uitgebreide set functionaliteiten die zijn ontworpen om het personeelsbeheer in de horeca en andere sectoren te optimaliseren. Hier zijn de belangrijkste functionaliteiten op een rij:

Nostradamus biedt een uitgebreide set functionaliteiten die zijn ontworpen om het personeelsbeheer in de horeca en andere sectoren te optimaliseren. Hier zijn de belangrijkste functionaliteiten op een rij:

  • Personeelsplanning: Eenvoudige en efficiënte planning van medewerkers, rekening houdend met hun beschikbaarheid en voorkeuren.
  • Urenregistratie: Medewerkers kunnen hun gewerkte uren nauwkeurig registreren, inclusief pauzes en vakantie-uren, wat helpt bij een geautomatiseerde en foutloze salarisadministratie​
  • Automatisering van taken: Taken zoals urenregistratie en salarisadministratie worden geautomatiseerd, waardoor je tijd bespaart en de kans op fouten vermindert.
  • Rapportages en evaluaties: Uitgebreide rapportages bieden inzicht in productiviteit en personeelskosten, waarmee de prestaties van medewerkers en de effectiviteit van de planning kunnen worden geëvalueerd.
  • Beheer van verlof en overuren: Het systeem maakt het gemakkelijk om verlofaanvragen en overuren bij te houden en te beheren, zodat er altijd een duidelijk overzicht is van de personeelsbehoefte​.

Koppeling tussen MplusKASSA en Nostradamus

De koppeling tussen MplusKASSA en Nostradamus biedt horecaondernemingen een krachtige oplossing voor het optimaliseren van zowel kassa- als personeelsbeheer. Deze integratie zorgt voor een efficiënte gegevensuitwisseling, waardoor gewerkte uren en omzet automatisch worden gesynchroniseerd.

Met deze koppeling krijg je niet alleen inzicht in de relatie tussen omzet en personeelskosten, maar ook toegang tot uitgebreide rapportages die je helpen bij het evalueren van de prestaties van je medewerkers. Hierdoor kun je de juiste medewerkers op de juiste momenten inplannen, wat cruciaal is voor het succes van je horecaonderneming.

 

Ben je klaar om je personeelsbeheer te optimaliseren? Ontdek dan de mogelijkheden van de koppeling tussen MplusKASSA en Nostradamus en neem vandaag nog contact op met MplusKASSA!

Stel zelf je ideale kassa samen