Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken
Klaar voor de zomerse drukte: tips voor horeca ondernemers

We hopen dat de zomer ook dit jaar weer veel levendigheid en drukte met zich mee zal brengen, met terrassen vol gasten die willen genieten van het mooie weer. Als horecaondernemer wil je klaar zijn voor deze piekmomenten. In deze blog vind je daarom een aantal praktische tips om jouw horecazaak optimaal voor te bereiden op de zomerse drukte. Van het creëren van een uitnodigend terras tot het aantrekken van nieuw personeel en het optimaliseren van je menukaart. Deze gids helpt je om je gasten de beste ervaring te bieden deze zomer. Wees optimaal voorbereid op een succesvol terrasseizoen en zorg dat jouw terras dé plek is waar mensen graag samenkomen voor een lekker drankje!

Voldoende en goed personeel is de basis

De zomermaanden zijn voor veel horecaondernemers de drukste tijd van het jaar. Voldoende personeel is dan ook essentieel om de piekmomenten aan te kunnen. Hou rekening met factoren zoals beschikbaarheid en verschillende voorkeuren van medewerkers bij het maken van efficiënte werkroosters. Begin tijdig met je personeelsplanning en zorg ervoor dat je niet alleen genoeg medewerkers hebt, maar ook dat ze goed voorbereid zijn. Overweeg om nieuw personeel aan te nemen en geef hen de kans om in te werken voordat de drukte echt losbarst. Getraind personeel is goud waard. Heb je nieuw personeel in dienst genomen? Zorg er dan voor dat iedereen weet hoe ze efficiënt en gastvrij kunnen serveren, zelfs als het terras vol zit. Training in gastvrijheid en klantgericht werken zorgt voor een betere sfeer en tevreden gasten.

Slim voorraadbeheer

Een goede voorbereiding begint met slim voorraadbeheer. Niets is zo vervelend als tijdens de zomermaanden misgrijpen op populaire producten. Zorg er met onze voorraad module voor dat je voorraad altijd op peil is, vooral voor drankjes en gerechten die goed lopen. Maak duidelijke afspraken met je leveranciers over levertijden en hoeveelheden, zodat je altijd voldoende voorraad hebt. Dit voorkomt stress op drukke momenten en zorgt ervoor dat je gasten kunnen genieten van hun favoriete lekkernijen en drankjes.

Maak je menukaart 'zomerproof'

De zomer is het perfecte moment om je menukaart te vernieuwen. Introduceer frisse, zomerse gerechten en verfrissende drankjes die passen bij het warme weer. Denk aan lichte salades, smakelijke snacks en verfrissende bieren. Zorg ervoor dat je menukaart flexibel is, zodat je snel kunt inspelen op veranderingen in de beschikbaarheid van producten. Hiermee creëer je een aantrekkelijk aanbod dat je gasten blijft verrassen.

Creëer een gezellig terras

Een gezellig terras is de sleutel tot een geslaagde zomer. Zorg voor comfortabele zitplaatsen met mooi meubilair, zoals stevige stoelen en tafels. Denk ook aan terrasoverkappingen of parasols. Een goed ontworpen terras biedt meerdere voordelen, zoals het verhogen van de klanttevredenheid en het stimuleren van herhaalbezoeken omdat jíj zo'n fijne plek biedt voor jouw gasten.

Met een gezellig terras en mooie aankleding voelen je gasten zich meteen op hun gemak en genieten ze optimaal van hun bezoek. Het concept van neurohoreca kan hierbij helpen door op een subtiele wijze de zintuigen van de gasten te prikkelen met achtergrondmuziek, geur belevingen en visuele elementen, wat bijdraagt aan een onvergetelijke terras ervaring in jouw horeca zaak.

Maak jezelf kenbaar op social media

Social media is een slim middel om jouw horecazaak in de schijnwerpers te zetten tijdens het terrasseizoen. Deel regelmatig updates over nieuwe gerechten, speciale aanbiedingen en zomerse drankjes. Het is ook leuk voor de kijker om een kijkje achter de schermen te krijgen. Maak gebruik van professionele foto’s en video’s om de sfeer van jouw horecazaak goed over te brengen. Door actief te zijn op social media blijf je interessant bij je volgers en trek je nieuwe gasten aan.

Meer snelheid met de juiste kassabenodigdheden

Om de efficiëntie op je terras te verhogen, zijn de juiste kassabenodigdheden essentieel. Vooral tijdens drukke zomerse dagen wil je snel bestellingen kunnen opnemen en verwerken, ook buiten op het terras. Bij MplusKASSA bieden wij verschillende slimme producten en modules die erg geschikt zijn voor de horeca, waaronder;

1. Handhelds

Met handhelds kan je personeel bestellingen direct aan tafel of op het terras opnemen. Dit bespaart tijd en verhoogt de tevredenheid van je gasten omdat ze niet hoeven te wachten om hun bestelling door te geven en lekker in het zonnetje kunnen blijven zitten.

Mobiel pinapparaat

Met een mobiel pinapparaat ben je ook flexibel en kun je overal op je terras betalingen accepteren. Dit maakt het voor je personeel gemakkelijk om direct aan tafel af te rekenen, wat de wachttijden verkort en de algehele service hierdoor verbetert.

 

Dus, ben jij klaar om jouw horecazaak klaar te stomen voor een top zomer? Met MplusKASSA ben je verzekerd van snelheid, efficiëntie en tevreden gasten. Neem vandaag nog contact met ons op en maak van deze zomer een succes! Neem vooral ook een kijkje naar een greep uit onze producten en modules die geliefd zijn bij onze horeca klanten die jou al voor zijn gegaan. Fijne zomer!

 

 

Handheld
De Sumni L2 is een waterdichte handheld met een sterke batterij en geoptimaliseerd Android-besturingssysteem voor een uitstekende gebruikerservaring.
+ Toevoegen
Shiftbase
+
CCV Mobiele Pin
+
Voorraadbeheer
Horeca Tafelregistratie
+
Wifi-punt Buiten
+
Stel zelf je ideale kassa samen