Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken
Hoe QR-betalingen jouw horecabedrijf sneller en efficiënter maken

QR-betalen is een gamechanger voor je horecabedrijf. In de afgelopen jaren hebben steeds meer ondernemers de voordelen ontdekt van deze moderne manier van betalen. Door gebruik te maken van QR-codes kunnen je gasten eenvoudig en snel afrekenen zonder contante betalingen of traditionele betaalautomaten. Dit bespaart niet alleen tijd, maar verhoogt als bijkomend voordeel ook de efficiëntie van je bedrijfsvoering. Gasten scannen simpelweg de QR-code, kiezen wat ze willen bestellen, en betalen direct. In deze blog vertellen we je alles over deze handige codes en wat ze kunnen toevoegen voor jouw onderneming.

Wat zijn QR-betalingen?

QR-betalingen zijn een moderne en efficiënte manier van afrekenen die steeds gebruikelijker wordt in de horeca. Door de QR-code te scannen, kunnen ze direct toegang krijgen tot jouw digitale menukaart en hun bestelling plaatsen.

Het proces is eenvoudig: je gasten scannen de QR-code, kiezen hun gerecht(en) uit, en betalen vervolgens via een gewenste betaalmethode. Deze manier van betalen maakt het mogelijk om snel en veilig transacties te verwerken.

Met QR-bestellen kun je niet alleen de wachttijden voor je gasten verminderen, maar ook het bestelproces optimaliseren. Kortom: QR-betalingen zijn een slimme investering voor iedere horecaondernemer die efficiëntie en klanttevredenheid wil verhogen.

Voordelen van QR-betalingen in de horeca

QR-betalingen bieden tal van voordelen die je horecabedrijf sneller en efficiënter maken. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

Snelheid en efficiëntie

Met QR-code betalingen kunnen je gasten snel afrekenen. Door simpelweg de QR-code te scannen, kunnen ze hun gewenste betaalmethode selecteren en in enkele seconden betalen. Dit versnelt het afrekenproces in bijvoorbeeld restaurants aanzienlijk en vermindert wachttijden voor gasten.

Verbetering van de klantervaring met contactloze betalingen

QR-betalingen maken het mogelijk voor gasten om zelf hun bestellingen te plaatsen via een digitale menukaart. Gasten kunnen hun bestellingen plaatsen en betalen via een QR-code, wat het bestelproces vergemakkelijkt en de wachttijd vermindert. Hierdoor hoeven ze niet te wachten op bediening. Dit leidt niet alleen tot een snellere service, maar verhoogt ook de gasttevredenheid.

Hogere omzet

Door de snellere doorlooptijd van bestellingen en betalingen heb je de mogelijkheid om meer klanten te bedienen in dezelfde tijd. Dit kan resulteren in een hogere omzet en winstgevendheid voor je horecabedrijf. Bovendien kan een verbeterde klantervaring leiden tot meer herhaalbezoeken, wat de omzet op lange termijn verder verhoogt.

Met QR-betalingen creëer je niet alleen een efficiënte manier van betalen, maar verbeter je ook de algehele ervaring van je gasten.

Implementatie van QR-betalingen

Het implementeren van QR-betalingen in jouw horecabedrijf is eenvoudiger dan je misschien denkt. Hier zijn enkele stappen en tips om deze moderne betaalmethode succesvol te integreren:

Kies het juiste systeem

Er zijn verschillende systemen voor QR-betalingen beschikbaar. Zorg ervoor dat je een kassasysteem kiest dat eenvoudig te integreren is met QR-code betalingen, zoals die van MplusKASSA.

Creëer een unieke QR code

Je kunt unieke QR-codes genereren voor elke tafel of bestelling. Hierdoor kunnen gasten snel en gemakkelijk hun bestellingen plaatsen en betalen. Dit voorkomt verwarring en zorgt voor een gestroomlijnd bestelproces. Zorg ervoor dat je QR-codes duidelijk zichtbaar zijn, zodat gasten deze eenvoudig kunnen scannen.

Training voor personeel

Zorg ervoor dat ze begrijpen hoe QR-betalingen werken, hoe ze gasten kunnen begeleiden bij het scannen van QR-codes en hoe ze betalingen kunnen verwerken. Dit helpt om een vlotte ervaring te garanderen voor zowel gasten als personeel.

Communicatie naar gasten

Informeer je gasten over de mogelijkheid om te betalen via QR-codes. Dit kan via je website, sociale media of door het plaatsen van informatie op de tafels. Leg uit hoe het proces werkt, zodat ze weten dat ze hun favoriete betaalmethoden kunnen gebruiken om snel en veilig af te rekenen met een qr-betaling.

De mogelijkheden van MplusKASSA binnen QR-betalingen

MplusKASSA maakt QR-betalingen eenvoudig en leuk voor jouw horecabedrijf. Met deze innovatieve kassasoftware genereer je moeiteloos unieke QR-codes voor elke tafel of bestelling. Gasten scannen simpelweg de code met hun smartphone, bekijken de digitale menukaart en plaatsen hun bestelling in een handomdraai. Dit versnelt het bestelproces aanzienlijk en zorgt ervoor dat ze niet langer hoeven te wachten op de bediening. Daarnaast maakt MplusKASSA ook gebruik van qr-code betalingen, waardoor het afrekenen nog sneller en efficiënter verloopt. Gasten kunnen eenvoudig de qr-code scannen en direct hun gewenste gerechten kiezen. Terwijl je gasten genieten van hun tijd, kun jij je richten op het bieden van een geweldige service zonder zorgen over het afrekenproces.

mpluskassa-qr-bestellen-en-betalen

Daarnaast biedt MplusKASSA real-time inzicht in al je transacties, inclusief QR-betalingen. Hierdoor heb je snel overzicht van je omzet en verkoopgegevens, wat je helpt om slimme zakelijke beslissingen te nemen. En omdat beveiliging cruciaal is, kan je er vanuit gaan dat alle betalingen veilig worden verwerkt, waardoor de persoonlijke gegevens van je gasten goed beschermd zijn.

Met MplusKASSA geef je je horecabedrijf een moderne boost en bied je gasten een unieke, snelle ervaring bij het afrekenen. Klaar om de stap naar efficiënter werken te zetten en de klanttevredenheid te verhogen? Ontdek vandaag nog wat MplusKASSA voor jou kan betekenen en laat je inspireren door de mogelijkheden van QR-betalingen! Bezoek onze website voor meer informatie en begin met het optimaliseren van je betaalprocessen.

Stel zelf je ideale kassa samen